Site Loader

Wat is standaardisatie?

Normen zijn technische regels. Iedereen kan die technische regels gebruiken. In Duitsland publiceert en werkt DIN (Deutsches Institut für Normung e.V., Duits Instituut voor Standaardisatie) de geldige normen bij. Het instituut is gevestigd in Berlijn en beheert ongeveer 29.500 DIN-normen, waarvan meer dan 386 van toepassing zijn op mechanische bevestigingsmiddelen.

DIN heeft ongeveer 1.745 leden in de verschillende sectoren industrie, ambacht, handel, wetenschap en dienstverlening. Meer dan 26.278 experts van de geïnteresseerde partijen werken voor DIN.

lees verder

vraag naar dit product

Informeer vrijblijvend

Downloads

DIN ISO FULL

EN Versie

11.58 MB | pdf
Catalogus

Productbeschrijvingen

  • Producteigenschappen

De normen worden ontwikkeld door werkgroepen. Ontwerpnormen worden beschikbaar gesteld aan alle geïnteresseerde partijen en na een periode van bezwaar gepubliceerd als geldige normen.

Om het internationale goederenverkeer te vereenvoudigen en handelsbelemmeringen weg te nemen, worden nationale normen vervangen door internationale normen.

Dit resulteert in internationale standaarddefinities en beschrijvingen, de kwaliteitsnorm is gestandaardiseerd op een hoog niveau en verplaatsing van producten kan wereldwijd worden gerealiseerd.

ISO, de “Internationale Organisatie voor Standaardisatie” gevestigd in Genève, is verantwoordelijk voor standaardisatie op internationaal niveau. Meer dan 157 landen zijn lid van die organisatie. De resultaten van het werk worden gepubliceerd onder de naam "ISO".

Veel ISO-normen worden aangenomen als Europese normen en verwerven zo de status van een DIN-norm (DIN EN ISO). Sommige ISO-normen worden direct overgenomen als DIN-normen (DIN ISO).

Vanwege de verplichting tot goedkeuring, nemen de 29 leden van het Europees Comité voor Standaardisatie (CEN) Europese normen over in de overeenkomstige nationale normalisatie-instellingen. Conflicterende nationale normen worden ingetrokken.

Producten in de kijker