Site Loader

Systemen voor traploze tolerantiecompensatie.
FLEXITOL® tolerantiecompensatiesystemen zijn ontwikkeld om toleranties te compenseren met economische montageoplossingen zo een veilige volgorde bij serieproductie te garanderen.

lees verder

vraag naar dit product

Informeer vrijblijvend

Downloads

FLEXITOL

EN Versie

1.93 MB | pdf
Catalogus

Productbeschrijvingen

  • Producteigenschappen
  • Installatie procedures
  • Producttypen

Niet alleen in de auto-industrie slagen productieprocessen op basis van modulaire constructie.
Hier worden afzonderlijke componenten aan de assembler geleverd, waar ze alleen moeten worden geassembleerd.
Om een vlekkeloze serieproductie te garanderen, worden bepaalde toleranties verondersteld. Het automatische tolerantiecompensatiesysteem FLEXITOL® biedt een technisch en economisch geoptimaliseerde oplossing.

Uw voordelen:

  • Compensatie van brede toleranties
  • Hoge prestaties betrouwbaarheid
  • Alleen toegang vanaf één kant
  • Gemakkelijk te integreren in een verscheidenheid aan applicaties
  • Hoge eindproductkwaliteit
  • Snelle en eenvoudige installatie

Handmatig en automatisch tolerantiecompensatiesysteem

Tegenwoordig hebben we handmatige en automatische tolerantiecompensatiesystemen. Het gebruik van een of ander hangt af van het toepassingsgebied. Bij het positioneren van een component in een assemblage zonder hulpmiddelen, worden handmatige oplossingen het meest geschikt geacht. Voor een componentafstand die vooraf is bepaald door een voorgaande stap, bevelen we liever automatische oplossingen aan.
Handmatige en automatische tolerantiecompensatiesystemen kunnen echter ook worden gecombineerd.

Handmatige tolerantiecompensatie:
Het tolerantiecompensatiesysteem wordt in de ontvangende delen geschroefd tot een gedefinieerde positie. Tijdens het inschroeven kunnen de componenttoleranties worden gecompenseerd (nultolerantie bij levering van het component).
Verdere uitlijning is mogelijk tijdens de installatie. De aangepaste positie blijft behouden wanneer het gewricht wordt losgemaakt.

Automatische tolerantiecompensatie:
Twee componenten zijn op elkaar afgestemd / gepositioneerd. Tijdens het schroeven wordt de afstand tussen beide componenten automatisch aangepast. Het tolerantiecompensatiesysteem fixeert de oorspronkelijk uitgelijnde positie. Als de verbinding wordt losgemaakt, neemt het systeem de oorspronkelijke positie weer in.

Momenteel zijn er vier FLEXITOL®-typen.

Verschillende gebruiksbereiken stellen verschillende eisen en vereisen voor de toepassing geoptimaliseerde tolerantiecompensatiesystemen.

FLEXITOL® metal

Het tweedelige systeem is zeer slijtvast en kan heel goed achteraf worden aangebracht. Handmatige aanpassing voor aanpassing is ook mogelijk. Het verstelelement kan ook in massief materiaal worden geïnstalleerd.

Het bevestigingselement is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.
Montage is eenvoudig dankzij goedgekeurde blindklinknageltechnologie.

FLEXITOL® hybride

FLEXITOL® hybride is een systeem met meerdere componenten dat hoofdzakelijk is ontworpen voor gebruik in grootschalige productie. Vanwege de modulaire constructie kan een variatie van verschillende ingevoegde hoogtes en tolerantiecompensatie gemakkelijk worden geïmplementeerd.

Om een hoge krachtoverbrenging te garanderen, zijn de krachtoverbrengende componenten van metaal. Ze worden omsloten door een notenkooi van plastic.
Bevestiging wordt uitgevoerd via de geïntegreerde blindklinkmoer die ook kan worden vervangen door alternatieve verbindingen (bijv. Clips).

FLEXITOL® plastic

De FLEXITOL®-kunststof bestaat uit een kunststof verstelelement en een kunststof bevestigingselement en wordt geleverd als een voorgemonteerde montage.
Deze assemblage moet in het montagegat in het kunststof ontvangende deel worden geschroefd. Een bajonetvariant biedt een andere manier om het basiselement te bevestigen. Het FLEXITOL®-plastic wordt vervolgens in een sleutelgatvormige opnameopening geplaatst en met een kwartslag vergrendeld. De daaropvolgende installatie is hetzelfde als voor de zelftappende variant. Afhankelijk van de versie kan een zelftappende metalen schroef of een metrische schroef worden gebruikt als bevestigingsschroef.

FLEXITOL® K ’in K’

Voorbeeld van de banjeschroef

Voor "banjo-schroeven" is de functie van de K ’in K’ thread uiterst belangrijk.
De K ’in K’ schroefdraad creëert zijn montagedraad in het bestaande plastic boorgat. Door een weerstandseffect kan de banjo-schroef dan alleen met een hoger koppel verder in of uit worden geschroefd. We kunnen verschillende varianten aanbieden volgens uw vereisten.

Producten in de kijker