Site Loader

SAPER LOCK® zelfborgende moeren verhogen de betrouwbaarheid van schroefdraadverbindingen.
Bij dynamische belasting kunnen schroefdraadverbindingen loskomen, waardoor de verbinding faalt. SAPER LOCK® voorkomt dit op een efficiënte manier, zelfs bij sterke trillingen.

lees verder

vraag naar dit product

Informeer vrijblijvend

Downloads

Saper lock

EN Versie

319.28 KB | pdf
Catalogus

Productbeschrijvingen

  • Producteigenschappen
  • Installatie procedures

Een SAPER LOCK® zelfborgende moer bestaat uit een moer met een interne veer. Het ontwerp van de moer zorgt ervoor dat de veer zich in de draadkern positioneert als deze loskomt en de tapbout vastgrijpt. Dit voorkomt dat deze verder losschroeft.

SAPER LOCK® zelfborgende moeren zijn vooral geschikt voor toepassingen waarbij veilige schroefvergrendeling voorop staat. In tegenstelling tot andere schroefborgingsmechanismen kunnen SAPER LOCK®-moeren worden gebruikt als complete anti-rotatiesloten, als vergrendelingsapparaten en als afstel- en instelmoeren. Dit is onafhankelijk van de voorspankracht en de hardheid van de componenten die aan elkaar worden geschroefd.

Assemblage en werkingsprincipe

De innovatieve SAPER LOCK® zelfborgende moer heeft een roestvrijstalen veer die is geïntegreerd in de moer. Wanneer de moer wordt ingeschroefd, zet de veer uit en integreert zich vrijwel zonder wrijving in de moer. In tegenstelling tot conventionele klemmoeren maakt dit de montage eenvoudig omdat de veer geen extra wrijvingskoppel genereert. De moer slijt niet en kan steeds opnieuw worden gebruikt.

De veer is elastisch, wat betekent dat hij zichzelf in de draadkern positioneert als deze loskomt. Daarbij pakt hij de tapbout stevig vast zodat de borging van de schroef niet verder ongedaan kan worden gemaakt. Zelfborgende moeren met een klemdeel voorkomen alleen dat de verbinding uit elkaar valt. Het voordeel van SAPER LOCK® is dat het de voorspankracht in de verbinding behoudt - ongeacht de hardheid van de aan elkaar te schroeven componenten en de toegepaste voorspankracht. Dit is wat verbindingen met behulp van SAPER LOCK® zelfborgende moeren zo veilig maakt.

Verwijderen

De SAPER LOCK® zelfborgende moer kan eenvoudig worden verwijderd dankzij de revisiehaak aan de zijkant van de veer. Deze haak wordt bediend met een dopsleutelhulpstuk zodat het vergrendelingsmechanisme in positie wordt gehouden. De SAPER LOCK® zelfborgende moer kan vervolgens worden losgeschroefd zonder verhoogde wrijvingsweerstand.

Producten in de kijker