Site Loader

Productbeschrijvingen

  • Producteigenschappen

Permanente schroefverbindingen zonder moeren: verbeterde proceszekerheid voor dunne plaatmaterialen
Vanwege de economische voordelen neemt het gebruik van lichtgewicht constructies in veel industrieën toe. De technische uitvoering is echter vaak een grote uitdaging. Daarom hebben wij de QUICK FLOW® zelftappende bevestiging ontwikkeld: deze maakt een veilige en permanente verbinding van bijzonder dunne plaatmaterialen en dunwandige componenten mogelijk, zonder dat er inwendige schroefdraadelementen nodig zijn.

PLUSPUNTEN

Voordelen van QUICK FLOW®

Verlaging van productiekosten
Met QUICK FLOW® is ponsen of voorponsen niet nodig. De schroefpunt dringt het metaal binnen en vormt zelf een gat.

Automatisering
Snel en geautomatiseerd: montage met QUICK FLOW® dunne plaat schroeven maakt korte cyclustijden mogelijk.

Standaardisatie
Universeel toepasbaar: QUICK FLOW® dunne plaat schroeven kunnen rechtstreeks worden gebruikt omdat ze geen elementen met binnendraad vereisen.

Herbruikbaar
QUICK FLOW® dunne plaat schroeven kunnen herhaaldelijk worden los- en vastgedraaid.

Toepassingsgericht
Onze QUICK FLOW® dunne plaat schroeven zijn verkrijgbaar in verschillende maten en afmetingen.

METHODE EN PRINCIPE

QUICK FLOW® - universele en kostenefficiënte bevestigingsmaterialen voor dunne plaat
Verhoog de productiviteit en verlaag tegelijkertijd de montagekosten
Tegenwoordig zijn veel dunne plaatmaterialen of dunwandige componenten zo dun dat elementen met inwendige schroefdraad nodig zijn voor de nodige stabiliteit bij het verbinden. Dankzij de QUICK FLOW® dunne plaat schroef kunt u afzien van deze extra elementen. Dit verbetert uw productiviteit en verlaagt tevens de montagekosten. Geautomatiseerde montage is ook mogelijk.

De QUICK FLOW® zelftappende bevestiging vormt in principe zijn eigen schroefdraad. Door de stabiele spiraalvormige punt is voorponsen bij het inschroeven overbodig. De schroef dringt eerst het plaatwerk binnen, vormt een gatrand en snijdt vervolgens een herbruikbare metrische schroefdraad. Hoge koppelwaarden zorgen voor de nodige proceszekerheid.

De gevormde binnenschroefdraad heeft een gunstige hoogte op het bevestigingspunt en een fijne schroefdraadspoed. Het resultaat is een adequate inpassing van de metrische schroefdraadflanken. Met QUICK FLOW® kunnen verschillende materialen, zoals aluminium en staal, eenvoudig met elkaar worden verbonden.

Producten in de kijker